„Tai nėra dar viena programavimo mokykla skirta tiems, kurie turi pinigų susimokėti už studijas; šios modernaus aukštojo išsilavinimo studijos skirtos darbštiems ir atkakliems žmonėms, kurie jau kitąmet užims atsakingas pozicijas stipriose technologijų bendrovėse“, – pabrėžia „Turing College“ vadovas Lukas Kaminskis.

Unikali studijų programa buvo sukurta, talkinant žinomiems technologijų studijų konsultantams, atsižvelgiant į darbdavių pastabas. Organizuojamos studijos vyks nuotoliniu būdu, taikant IT bendrovių darbo organizavimo metodus ir technologinius sprendimus. Tai bus vienas inovatyviausių pasaulyje IT mokymų konceptas.

„Turing College“ daug dėmesio bus skiriama ne tik techninėms žinioms, bet ir socialiniams įgūdžiams bei karjeros planavimui. Bus siekiama, kad studijas baigę specialistai nepatirtų ilgos adaptacijos reikalaujančio „naujoko sindromo“ savo būsimose darbovietėse ir kuo greičiau gautų grąžą iš įgytų žinių.

Į „Turing College“ 1,2 mln. eurų investavo „Motieka Investment Fund“, viena sėkmingiausių saugumo technologijų bendrovių „Tesonet“, e. komercijos naujienlaiškių startuolis „Omnisend“, kompiuterinių žaidimų pramonės atstovai „Unity Technologies LT“, vienas aktyviausių ankstyvos stadijos investuotojų ir akceleratorių Europoje „Startup Wise guys“. Technologijų alternatyvių studijų modelis sudomino ir Europos Sąjungos Mokslinės plėtros fondą, skyrusį ženklią dalį investicijų jų vystymui.

„Turing College“ – pirmasis Lietuvos startuolis, patekęs į Silicio slėnio akseleratorių „Y Combinator.